BLAUWE STAD

In 1989 bedachten Wim Haasken, ambtenaar bij LNV, Jan Timmer, architekt samen met Gerard Beukema, gedeputeerde een plan om een gebied ter grootte van 800 ha ten noorden van Winschoten onder water te zetten en huizen langs dat nieuwe meer te bouwen om zo de economie van Noord-Oost Groningen een impuls te geven. Zo geschiedde. Hoe is de situatie nu na 22 jaar? Is het een succes geworden?

In opdracht van Provinciale Staten van Groningen en met steun van het J.B.Scholtenfonds.
Release maart 2011
Televisie uitzending n.n.b.

In 1989 Wim Haasken, civil servant, Jan Timmer, architect and Gerard Beukema, state deputy introduced a plan to flood an area of about 800 ha just north of Winschoten and build houses along this new lake to give a boost to the economy of North East Groningen. So it was done. What is the present situation 22 years later? Has it been successful?

In commission of the Provinciale Staten van Groningen and with support of the J.B.Scholtenfonds.
Release March 2011
Television broadcast not yet decided.