HTML

Theatergroep JURA is een initiatief van schrijfster/regisseuse Denise Schreuder en producent/televisieregisseur Wouter Snip. Theatergroep JURA maakt producties over actuele thema’s met deelnemers van diverse leeftijd en achtergrond voor een breed publiek. Hierbij staan de verhalen van de deelnemers altijd centraal.
HTML ofwel how to make is een community-artproject over de liefde, dat wordt gemaakt en uitgevoerd in de periode januari tot en met april 2013. Deelnemers zijn leerlingen van het IVKO, studenten/medewerkers van de Hogeschool van Amsterdam en oudere wijkbewoners uit de Pijp en Amsterdam Oost. Zij gaan elkaar interviewen over de liefde en hun verhalen uitwerken binnen verschillende werkgroepen in een kunstdiscipline die bij hun verhalen past. De verhalen worden uiteindelijk vormgegeven en gepresenteerd in een tentoonstelling en voorstelling, die in april 2013 in de OBA/Cinetol en theaters in beide wijken te zien zullen zijn. Van het maakproces wordt ook een televisiedocumentaire gemaakt voor de NTR/OHM.
In HTML onderzoeken wij samen met de deelnemers hoe het er met de liefde voor staat in hun leven en in de buurt. Hoe wordt er nu geflirt en versierd en hoe ging dat vroeger? Wat zijn ieders dromen en idealen en wat komt er van terecht? Aan welke plekken in de buurt bewaar je goede of juist slechte herinneringen? In hoeverre is de virtuele communicatie via mobiel en internet van invloed op hoe je in het echt met elkaar omgaat? Wat zijn de verschillen en wellicht ook de overeenkomsten tussen de verschillende generaties?
Met HTML willen wij zoveel mogelijk bewoners uit de Pijp en Amsterdam Oost met elkaar in gesprek brengen over de liefde. Gedurende de projectperiode zullen we de buurtbewoners via speciale acties en evenementen regelmatig op de hoogte houden ondermeer via een nieuwsbrief, die we huis aan huis verspreiden in de buurt. Ook organiseren we op 14 februari en 14 maart (ovb) de zogenaamde Eerste en Tweede Liefde. Op deze thema- bijeenkomsten zijn voorproefjes te zien en horen van de verzamelde verhalen over de liefde van de deelnemers, maar ook komt er een speciaal datingdinner, lezing debat over de liefde en een vertoning van de mooiste liefdesfilm aller tijden.
HTML wordt ontwikkeld en uitgevoerd door theatergroep JURA in samenwerking met het IVKO, leercentrum Floor, Folia Magazine, de OBA, Rialto, Combiwel en het Stadsarchief. HTML wordt mede mogelijk gemaakt door het AFK, VSB fonds, PBF en Deelraad Oost.
Voor meer inlichtingen en of aanmelding als deelnemer kun je contact opnemen met Denise Schreuder of Wouter Snip van Theatergroep JURA via info@theatergroepjura.nl Vanaf januari 2013 is HTML ook te volgen op onze website http://www.theatergroepJura.nl en via Twitter en Facebook.