Over ons

Stichting JURA Film- en Theaterproducties werd opgericht in 1986 ontwikkelt en produceert in samenwerking met filmmakers en regisseurs documentaires en korte dramaproducties voor televisie en bioscoop.

Sociaal-maatschappelijke, milieu en in het algemeen bewustwordings projecten met een zorgvuldige artistieke en cinematografische vormgeving vormen de speerpunten.

Naast eigen producties speelt JURA een rol bij het stimuleren van jong talent.

Films van JURA zijn op internationale festivals bekroond en worden vertoond op televisie in binnen- en buitenland. Diverse films zijn -met succes- ook uitgebracht in de bioscoop.

Sinds 2009 werkt JURA ook samen met theatermakers aan combinaties van theater en televisie

About us

The Foundation JURA Film- and Theatricalproductions was founded in 1986 and is developing and producing documentaries and short dramaproductions in close co-operation with filmmakers and directors.

Socially relevant, environmental and various awareness projects with high artistic and cinematographic value are our main goals.

Next to the production of our own films JURA is playing a role in the stimulation and encouraging of young talent.

Our films have been shown at major international filmfestivals and have won several prizes. They are regularly shown on television in various countries and several have also been succesfully distributed in the cinemas.

Since 2009 JURA also developes combinations between theatricalproductions and television.